Tuinderij Haverkamp – Colmschate

Op de site van Jopie en Heleen staat het volgende:

“Al zo’n 15 jaar telen wij op onze biologische tuinderij diverse groentes en fruit Alle producten zijn EKO gecertificeerd. Wij verkopen een deel van onze producten aan huis, maar we leveren ook aan diverse natuurwinkels.

Wij, Heleen Hennink en Jopie Duijnhouwer, hebben allebei een achtergrond in landbouw. Na onze studie tropische plantenteelt hebben we eerst 12 jaar in verschillende landen gewerkt: Kameroen, Rwanda en Nepal. In 1990, tussen de contracten door, kwamen we op zoek naar woonruimte toevallig terecht op De Bannink. Vanaf dat moment heeft het nog lang geduurd, maar in 1998 zijn we definitief teruggekeerd naar Nederland en konden we direct aan de slag op het bedrijf.

Na jaren ontwikkelingswerk was het natuurlijk wel even wennen om te leren ploegen, zaaien en oogsten, maar we hebben ons netjes door de eerste jaren heengeslagen en we hebben het nu helemaal onder de knie.

Onze droom is een bedrijf te voeren waar we mooie producten telen, met respect voor het landschap, dieren en ons milieu in het algemeen. We wekken op ons bedrijf via zonnepanelen stroom op en verwarmen ons huis met hout. Liefst zouden we in de toekomst helemaal onafhankelijk worden van fossiele brandstoffen.”

bron: https://tuinderijhaverkamp.nl/